Tartalomjegyzék
 Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned  Belépés
Mesélünk 5
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához
Tartalomjegyzék » MesĂ©lĂĽnk
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Lara
Team Obi-Wan


Csatlakozott: 2007.02.25., 21:58
Hozzászólások: 521
Tartózkodási hely: Tihany

 Hozzászólás Elküldve: Pént. Dec. 17, 2010 2:26 pm    Hozzászólás témája:
Hozzászólás, az előzmény idézésével

Derit kifogástalanul berendezett fõorvosi irodájában üldögélt és a papírmunkával bajlódott. Ez volt az egyetlen dolog, amit vadonatúj pozíciójában utált. Már parancsnokhelyettesként is rengeteget kellett Kias után ilyesmivel foglalkoznia, de egy egész katonai egészségügyi központ papírmunkája többszörösét tette ki egy 12 fõbõl álló osztagénak.
Az iroda ajtaja tárva nyitva volt, hátha valakinek hirtelen szĂĽksĂ©ge van az õ szakĂ©rtelmĂ©re. És ha valakik beszĂ©lgettek a folyosĂłn, azt is remekĂĽl hallotta, hála az Ă©pĂĽlet akusztikájának – Ă­gy nem igen fordult elõ, hogy a beosztottjai a munkahelyĂĽkön kibeszĂ©ltĂ©k volna egymást, vagy Ă©ppen Deritet.
A jó akusztikának azonban hátránya is akadt. A legközelebbi kórterembõl minden egyes pisszenés idegesítõen hangosan behallatszott, így Derit nem tudott a munkájára koncentrálni. Idegesen lecsapta az asztalra a digitáblát, amin egy levelet fogalmazott éppen és arra gondolt, hogy mit keres egy csordányi ember a kórteremben, amikor világosan és egyértelmûen kimondja a központ szabályzata, hogy egy betegnél legfeljebb három látogató tartózkodhat egyszerre.
Derit felpattant kényelmes fõnöki foteljából és a kórterem felé vette az irányt. Útközben még lekapta fehér köpenyét a fogasról és magára ráncigálta, nehogy a fegyelmezés közben valaki ellent merjen mondani neki, mert nem veszi észre, hogy a fõfejessel van dolga.
Még be se ért a kórterembe, már hangosan rázendített.
- Egyszerre csak három látogatĂł tartĂłzkodhat egy páciensnĂ©l! – a kĂłrterem egyetlen lakĂłjának ágya környĂ©kĂ©t szemĂĽgyre vĂ©ve enyhĂ©n megdöbbent.
Az unokatestvérének pontosan három látogatója érkezett: Kias, Femi és Kias vadonatúj helyettese, Loewenhoek.
- Nem tudsz számolni? – kĂ©rdezte Femi. – Pontosan hárman vagyunk.
Derit megköszörülte a torkát.
- Olyan hangosak vagytok, hogy azt hittem, egy egész graviball csapat lepte el a kórtermet.
- Neked nem az Ăşj osztagodat kĂ©ne szervezgetned? – váltott tĂ©mát Femi.
- Nem. Itt dolgozom. Én lettem a katonai részleg fõorvosa.
- Fõorvos, mint felcser? – kĂ©rdezte kissĂ© meglepõdve Loewenhoek.
- Fõorvos, mint mĂ»vĂ©gtag-specialista – azzal Derit odalĂ©pett Kiashoz, megragadta a pilĂłta karját Ă©s lehĂşzta a kĂ©zfejĂ©rõl a kesztyĂ»t. – Látjátok? TökĂ©letes munka! TökĂ©letes, mert Ă©n csináltam! – Kiasra pillantott Ă©s halkan megkĂ©rdezte: - TökĂ©letes, ugye?
- Hát persze – bĂłlogatott Kias, Ă©s kirántotta a karját Derit szorĂ­tásábĂłl. – Nem mintha lenne viszonyĂ­tási alapom…
Derit sóhajtott egyet, aztán helyet foglalt az egyik széken.
- Nem csak hárman lehetĂĽnk itt? – kĂ©rdezte Loewenhoek.
- Három látogatĂł. Én a kezelõorvos vagyok. – magyarázta Derit. – Hogy kerĂĽltök ide?
- Werner az osztagom tagja – felelte Kias, miközben visszahĂşzta fekete kesztyĂ»jĂ©t. – Ideje volt vĂ©gre meglátogatni.
Derit az ágyon fekvõ, napok óta eszméletlen unokatestvérére pillantott.
- Nem gondoltam, hogy tĂ©nyleg ilyen rossz az állapota – mondta Femi az orvos mögĂ© lĂ©pve. A kezĂ©t Derit vállára tette.
- Nem õ az egyetlen, akinek ilyen tünetei vannak. De már rengeteg orvossal konzultáltam, a legjobbak jöttek ide a galaxis különbözõ pontjairól. És senki nem tudott mondani semmi biztatót.
- És a Jedik? – vetette fel Kias.
- Nem bĂ­zok a Jedik vajákos mĂłdszereiben – csĂłválta a fejĂ©t Derit, majd kelletlenĂĽl hozzátette: – Már az õ vĂ©lemĂ©nyĂĽket is kikĂ©rtem, de cserbenhagyta õket az Erõ.
- Werner apját Ă©rtesĂ­tetted? – kĂ©rdezte Femi.
- Werner engem jelölt meg, mint a baleset esetĂ©n Ă©rtesĂ­tendõ szemĂ©lyt – felelte Derit. – Én pedig Ăşgy látom, hogy rajtam Ă©s rajtatok kĂ­vĂĽl egy olyan illetõ van, akit mĂ©g Ă©rdekel a srác állapota.
- Ă“, a kis Skywalker lány – bĂłlogatott kĂ©jes vigyorral az arcán Loewenhoek.
- Gondolom, nĂ©ha Julie is benĂ©z – vetette fel Femi.
- Persze… az anyám nĂ©ha magával hozza… Ă• minden nap bejön. – Derit vetett egy pillantást a kronomĂ©terĂ©re. – Hm, már negyed Ăłrája itt kĂ©ne lennie.
Ebben a pillanatban mindhárom látogató felpattant a helyérõl és hárman három különbözõ sürgõs elintéznivalóra hivatkozva, sûrû bocsánatkérések közepette távoztak a kórterembõl.
- Az anyám a legjobb tömegoszlatĂł az egĂ©sz galaxisban – jegyezte meg elĂ©gedett Derit, majd megveregette Werner lábát Ă©s visszaballagott az irodájába.
_________________
 Vissza az elejére »
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Lara
Team Obi-Wan


Csatlakozott: 2007.02.25., 21:58
Hozzászólások: 521
Tartózkodási hely: Tihany

 Hozzászólás Elküldve: Szomb. Szept. 25, 2010 9:14 pm    Hozzászólás témája:
Hozzászólás, az előzmény idézésével

Az ágyon felülve beszívta a zord kabint hangulatossá varázsoló gyertyák kellemes, virágos illatát. A polcokon pislákoló apró lángocskák fénye körülölelte a transzparacél ablaknál álldogáló lány karcsú alakját. A lány testét csak egy finom anyagból készített takaró fedte.
Heddwyn halkan a lány mögé osont. Hátulról átölelte és néhány másodpercig õ is a hajó körül örvénylõ hiperteret nézte, fejét a lány vállán nyugtatva. Kezével végigsimított a lány selymes haján, majd lehúzta a válláról a takarót és forró csókot lehelt puha bõrére.
- HEDDWYN!
Az ismerõs hangra Heddwyn szeme felpattant, a csodálatos álom szertefoszlott. A kabinba betoppanó Eleri csak annyit látott, hogy Heddwyn magára rántotta drága selyemtakaróját.
- Csak nem három twi’lek táncos lányrĂłl álmodoztál?
- Nem – felelte a fĂ©rfi. – NĂ©gyen voltak.
- Ó, hogy is feltételezhettem rólad olyat, hogy négynél lejjebb adod?
- Ăšgy, hogy…
- Költõi kĂ©rdĂ©s volt – szakĂ­totta fĂ©lbe Heddwynt Eleri. – Hamarosan ki kell lĂ©pnĂĽnk a hipertĂ©rbõl. – azzal távozott a kabinbĂłl.
Heddwyn mélyet sóhajtott, majd kibújt a takaró alól és szép kényelmesen, kicsit se kapkodva, felöltözött. Kiballagott a pilótafülkébe, elhessegette Elerit a helyérõl, õ maga pedig ismét birtokba vette kissé kopottas, de kényelmes pilótaülését. Ha nem lett volna társasága, megveregette volna a karfát is, és udvariasan üdvözölte volna a kis hajót.
- Na idefigyelj – kezdte Heddwyn, miközben kĂĽlönfĂ©le kapcsolĂłkon jártak az ujjai, mintha csak zongorázna. Ellenõrizte a rendszereket, a tĂ©rkĂ©pet Ă©s boldogan konstatálta, hogy minden rendben van, már csak ki kellett kapcsolnia a hiperhajtĂłmĂ»vet. – ÉrtĂ©kelnĂ©m, ha a Ruusanon nem használnád az Erõt.
- Miért?
Heddwyn lenézõen meredt a lányra.
- Tanulj törtĂ©nelmet, El. A lĂ©nyeg, hogy ne használd. És mivel rĂłlad van szĂł, jĂłl jönne egy kis álca is. Tudod, a barátaim nem rajonganak a JedikĂ©rt…
- De hát te is Jedi voltál.
Eleri közbeszólásának ellenére Heddwyn úgy folytatta, mintha a lány meg se szólalt volna.
- Van nálam néhány gönc, ami megfelel a célnak. Az unokaöcsémnek fogod kiadni magad.
- UnokaĂ–CSÉDnek? – Heddwyn vállat vont.
- Úgy nézel ki, mint egy kisfiú.
- És nem lesz nekik gyanĂşs, hogy a semmibõl elõkeveredik az „unokaöcsĂ©d”?
- Már találkoztak vele, amikor olyan 10 éves volt.
- Van egy unokaöcséd? Akkor kell lennie egy testvérednek is!
- És képzeld, szüleim is voltak.
- Soha nem beszéltél a nõvéredrõl, Heddwyn.
- Játsszuk, amit te szoktál, El – soha nem kĂ©rdezted. – Eleri kifĂşjt egy tincset az arcábĂłl, majd lassan a hiperhajtĂłmĂ» kapcsolĂłja felĂ© nyĂşlt, Ă©s lehĂşzta. A hipertĂ©r örvĂ©nyei lassan szertefoszlottak, a fĂ©nyes csĂ­kok pedig pöttyökkĂ© zsugorodtak. – Tudtam, hogy nem felejted el.
- Hát persze.


Néhány perccel késõbb Eleri úgy festett, mint egy suhanc. Heddwyn, valami holonetrõl szedett kézikönyv alapján megkurtította hõn szeretett haját, olyan fiúknak készített ruhadarabokat adott rá, amiket a coruscanti siklójáraton lébecoló kölykökön szokott látni, és még egy sapkát is a fejébe nyomott.
- Túl lányos a szemöldököd. Gondolom, nem tudod hirtelen megnöveszteni.
Eleri csak némán fortyogott. Úgy érezte magát, mint amikor csatlakozott a 987-esekhez, csak annyi volt a különbség, hogy akkor az Erõ segítségével álcázta magát, most pedig Heddwyn ügyes kezeire volt bízva.
Mikor Heddwyn azon volt, hogy borostát és valamivel sûrûbb szemöldököt fessen a lánynak, megszólalt Eleri komja. A lány halálra vált arccal nézett Heddwynre, egybõl az jutott az eszébe, hogy biztos a mestere keresi.
Felugrott a székbõl és berohant az egyik kabinba, hogy Heddwyn ne hallgatózhasson. Arról viszont fogalma sem volt, hogy Heddwyn egész hajója be volt poloskázva, tehát amíg õ bebiztosította magát a kabinban, Heddwyn szépen elhelyezkedett a pilótafülkében és egy kapcsoló átkattintásával már hallotta is Eleri minden egyes szavát.
- Eleri – egy fĂ©rfihang szĂłlt bele a komba valahol naprendszerekkel távolabb, de Eleri már rögtön tudta, hogy nem a mestere az. Erre a hangra azonban egyáltalán nem számĂ­tott, Ăşgyhogy mĂ©g jobban eluralkodott rajta a kĂ©tsĂ©gbeesĂ©s.
- Derit – suttogta a lány. – Mi törtĂ©nt?
- Nem törtĂ©nt semmi – Eleri megkönnyebbĂĽlten felsĂłhajtott. – Csak gondoltam, beszámolok a helyzetrõl.
- A hangodból ítélve nincs javulás.
- Nincs – felelte Derit. – IgazábĂłl mĂ©g rosszabb az állapota. MiĂłta elmentĂ©l, nem eszik, Ă©s szinte mindig csak alszik.
- Én nem…
- Eleri, mindenképpen el kellett menned. Ez nem a te hibád. Nem tudjuk, hogy mi lesz vele, hogy találunk-e egyáltalán valami gyógymódot. A többi beteg is egyre gyengébb.
- Már nemsokára haza tudok menni. Ha beszélnél a mesteremmel, ne említsd neki, hogy beszéltünk.
- Nem Ăşgy alakultak a dolgok, ahogy tervezted?
- Cseppet sem.
- Hallgatni fogok.
- Köszönöm.
Azzal a felcser megszakĂ­totta a kapcsolatot. Eleri nĂ©hány percig mĂ©g egyedĂĽl ĂĽldögĂ©lt a kabinban. AggĂłdott Werner miatt. Senki sem tudta, hogy mi lehet a fiĂş baja. MĂ©g a háborĂş vĂ©gĂ©n kezdõdött az egĂ©sz, ártalmatlannak tĂ»nõ köhögĂ©ssel… Aztán egyre csak romlott az állapota, Ă©s másokat is hasonlĂł tĂĽnetekkel kezeltek az egĂ©szsĂ©gĂĽgyi központokban. A legtöbb beteg a fĂĽvek által megtámadott bolygĂłkrĂłl Ă©s a katonák közĂĽl kerĂĽlt ki. Mindenki valami fĂ» biolĂłgiai terrorizmusrĂłl beszĂ©lt, de nem tudták kimutatni, hogy pontosan mi is okozza a megbetegedĂ©seket.
Eleri elrakta a komját, majd visszamasírozott a pilótafülkébe. Csak egyetlen egy pillantást kellett Heddwynre vetnie, hogy tudja, a férfi mindent hallott.
- Ha legközelebb hallgatózni mersz, a saját fénykardoddal foglak darabokra vágni.
- Ahhoz elõbb meg kéne találnod a fénykardomat.
- Megoldom.
- Ülj le, leszállunk.
_________________
 Vissza az elejére »
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Lara
Team Obi-Wan


Csatlakozott: 2007.02.25., 21:58
Hozzászólások: 521
Tartózkodási hely: Tihany

 Hozzászólás Elküldve: Csüt. Ápr. 29, 2010 7:03 pm    Hozzászólás témája:
Hozzászólás, az előzmény idézésével

Heddwyn egy osztályon aluli helyre vitte Elerit, nem mintha ez számított volna a lánynak. A hely Le Yer külvárosában állt, egy nem túl barátságos környéken, de legalább volt rá esély, hogy egy darabig meghúzhatják itt magukat. A szoba-fürdõszoba kialakítású apartmanba betérve Eleri ledobta köpenyét az ágyra, és körbefordult, felmérve így az egész helyiséget.
- Látom, Io nincs veled. – jegyezte meg a lány.
- JĂł helyen van. – huppant le az ágy szĂ©lĂ©re Heddwyn.
Néhány percig csendben szemlélték egymást lemerülõben lévõ világítópanel tompa fényénél. Már jó öt éve nem találkoztak, Heddwynen azonban nem nagyon fogott az idõ múlása, egyedül annyi változás tûnt fel a lánynak, hogy a férfi vörösesbarna haja megnõtt, és kevesebb figyelmet fordít a borotválkozásra.
- El, te nem változtál semmit – szĂłlalt meg vĂ©gĂĽl a fĂ©rfi, ezek szerint õ is az Ă©vek mĂşlásán merengett. – Pedig azt hittem, hogy ha idõsebb leszel, kicsit lányosabb formád lesz. – vigyorodott el Heddwyn, Eleri csak elkomorodott.
- Te pedig jĂłl megöregedtĂ©l! – vágott vissza a lány. Heddwyn a fejĂ©t csĂłválta.
- És a JediknĂ©l kötöttĂ©l ki. – Eleri vállat vont.
- Nem olyan rossz náluk, mint ahogy leírtad.
- Sose mondtam, hogy rossz náluk. Velem is teljesen korrektek voltak, én döntöttem úgy, hogy nem maradok tovább.
- Az Erõt attól még használhatnád.
- Nincs rá szĂĽksĂ©gem – jelentette ki a fĂ©rfi.
- Pedig a vezetés is jobban menne.
- Remek pilóta vagyok. Most is egy jól fizetõ munkát kaptam. Ha gondolod, elviszlek egy darabon.
- Miért kéne elvinned?
- Az X-szárnyĂşdat ripityára lõttĂ©k, Ă©s kudarcot vallottál. Milyen megalázĂł lenne ĂĽzenni a mesterednek, hogy kĂĽldjön Ă©rted egy hajĂłt, nem? – Eleri nem válaszolt, csak a padlĂł mintáját nĂ©zegette. – A Ruusanig elviszlek. Ott majd kitalálunk valamit.
- Milyen munkát kaptál?
- Egy hajót kell elfuvaroznom egyik helyrõl a másikra.
- Az ABO-ba? A csempĂ©szeket általában oda kĂĽldik. – Heddwyn nem válaszolt. – A Ruusan nem esik Ă©ppen Ăştba.
- Van ott egy kis dolgom. És az már a KK területe. Onnan könnyen visszajutsz a Yavin 4-re.
- A borleiasi akadémián tanulok.
- Akkor akár az ajtóig is elvihetlek, majd meglátjuk.
- Köszi – morogta halkan Eleri.
- NehĂ©z volt kibökni, mi? – vigyorodott el szĂ©lesen Heddwyn. – AzĂ©rt örĂĽlök, hogy ismĂ©t összefutottunk. Bár minden holocsatornán veled foglalkoznak. „Eleri Skywalker megmentette a galaxist.”
- Nem egyedĂĽl.
- „Eleri Skywalker folytatja a családi hagyományt. Eleri Skywalker is ezt a tejet issza. Ezt a filmet Eleri Skywalker ajánlja kedves nĂ©zõinknek.”
- Nem fogod elhinni, de ez mind csak kamu szöveg.
- Pedig megnĂ©znĂ©lek egy tejreklám forgatásán. „A galaxis megmentĂ©sekor Eleri Skywalker a Coruscanti Gleccser csizmáját viselte.”
- Betéve tudod mindet?
- Fel is vettem õket. A Ruusanon van a chip, majd odaadom.
- Inkább tartsd meg.
- De a film tényleg jó volt. Iónak is nagyon bejött. Úgyhogy valószínûleg a coruscanti cipõk és a tej se okozna csalódást. A lényeg, hogy az emberek teljesen odavannak érted.
- A Kolóniákban.
- Igen. De hát nem szerethet mindenki mindenkit.
- Te már csak tudod.
- Nincs kajám, csak a Vinantin. Kibírod reggelig? Indulás elõtt aludnom kell egyet.
- Én meg nézzelek közben?
- ElĂ©g nagy ez az ágy…
Egy órával késõbb Eleri hosszú és felemelõ fürdõzés után végre elnyújtózkodhatott az apartman egyetlen egy ágyán.
- JĂł Ă©jt, Heddwyn – mondta, Ă©s a fejĂ©re hĂşzta a takarĂłt.
- A nevem Wyn, de azĂ©rt viszont – a válasz valamivel lejjebbrõl Ă©rkezett, pontosabban a padlĂłrĂłl, ahol Heddwyn Ă©ppen azon volt, hogy kĂ©nyelmesen elhelyezkedjen, de a kemĂ©ny földön ez nehezen kivitelezhetõ dolognak bizonyult.
_________________
 Vissza az elejére »
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Lara
Team Obi-Wan


Csatlakozott: 2007.02.25., 21:58
Hozzászólások: 521
Tartózkodási hely: Tihany

 Hozzászólás Elküldve: Vas. Okt. 18, 2009 5:22 pm    Hozzászólás témája:
Hozzászólás, az előzmény idézésével

Egy X-szárnyú lépett ki a hipertérbõl az Abregado-Rae felett. A pilótafülkében ülõ lány ellenõrizte a rendszereket, aztán beütötte a mesterétõl kapott koordinátákat és a bolygó felé vette az irányt. A Raamtól kapott információk alapján Le Yer városában kellett leszállnia, nem messze a Triple Nova Kaszinótól.
Eleri már majdnem fél éve a Jedi Rend tagja volt. Padawan. Teljesen meglepõ módon Raam kérte meg, hogy legyen a tanítványa. Eleri mindig azt hitte, hogy az ilyen felkérést körüljárja valami ünnepi, emelkedett hangulat, de az õ felkérése annyiból állt, hogy egyik reggel Raam idegesen berontott a yavini Jedi Akadémia étkezdéjébe, és a reggelijéért indulva odavakkantotta a következõket a lánynak:
- Eleri, te leszel a tanítványom!
Jobban belegondolva ez nem is felkérés volt, hanem parancs. De miután Raam összeválogatott magának némi reggelit, és dúlva-fúlva leült Eleri asztalához, átbeszélték a dolgokat. A férfi elejtett megjegyzéseibõl Eleri arra is rájött, hogy Lara provokálta ki, hogy Raam végre rászánja magát a tanítványfogadásra.
Ettõl a naptól fogva Eleri megtapasztalta Raam igazi jellemét, de a hangulatváltozásokat képes volt elviselni, fõleg, hogy nem õ váltotta ki ezeket mesterébõl. A közös munka is jót tett mindkettejüknek: Eleri már jóval magabiztosabb lett, Raam pedig nem Larával volt elfoglalva a nap minden percében. Csak kábé minden másodikban. Wink
Ezt a mostani kĂĽldetĂ©st is Larával találták ki ketten. Egy diplomáciai feladat volt, Elerinek kompromisszumot kellett kötnie az egyik ismert bĂ»nszövetkezet fejĂ©vel, aki az Abregado-Rae-n szĂ©kelt. A bĂ»nszövetkezet tagjai ugyanis már többször megprĂłbálták eltĂ©rĂ­teni a Jedi Rend transzportjait, amelyek kristályokat vagy esetleg ifjĂş Erõ-Ă©rzĂ©kenyeket szállĂ­tottak valamelyik AkadĂ©miára. Az egyik transzportrĂłl sikerĂĽlt is eltulajdonĂ­taniuk az egyik kristályszállĂ­tmány 20%-át – Elerinek ezt kellett valahogy visszaszereznie.
A lány még soha nem járt az Abregado-Rae-n, ezért bízott benne, hogy idõ elõtt elintézi a feladatát, és a többi idõt, amit a küldetésre kapott, pihenéssel, és a bolygó felfedezésével töltheti.
Hamar megkapta a leszállási engedĂ©lyt Le Yer városában, Ă©s meglepõ mĂłdon a gengszterfõnök fõhadiszállásárĂłl is megkapta a visszajelzĂ©seket – elõkĂ©szĂ­tettek az X-szárnyĂş számára egy leszállĂłplatformot.
A leszállóplatform az egyik épület tetején volt. Eleri letette az X-szárnyút, kiszállt a gépbõl és megigazgatta Jedi-egyenruháját, hogy minél jobb benyomást keltsen, és sikeresen oldja meg a konfliktust.
Senki sem várt rá. Pedig õ olyan lelkesen vetette bele magát ebbe az egész küldetésbe, erre a bûnözõvezér még egy droidot se küld elé.
Lezárta az X-szárnyút és kénytelen-kelletlen elindult egymaga Yorel fogadóterme felé.


Heddwyn Dhal már vagy fĂ©l Ăłrája ácsorgott Yorel fogadĂłtermĂ©ben. KörĂĽlötte hömpölygött a tömeg, a droidok ide-oda futkostak a „vendĂ©gek” italaival az asztalokat, a bárpultot Ă©s a szerencsejátĂ©k-asztalokat kerĂĽlgetve.
Ez valójában nem is fogadóterem volt, csak Yorel hívta annak. A helyiség sokkal inkább magánkaszinóként funkcionált, ahol Yorel azokat fosztotta meg a pénzétõl, akiket máshogy nem tudott.
Persze Heddwyn nem ezért volt itt. Hiába szólt már fél órája az egyik droidnak, hogy Yorel hívatta, a férfi még azóta sem került elõ, neki meg egyik droid se volt képes hozni egy italt.
Amikor már kezdte elveszíteni a türelmét, elsuhant mellette egy droid, kihasználta gyors pilótareflexeit és elmart egy alderaani sört a tálcáról. Az italt kortyolgatva sétált oda a pulthoz, ahol kényelembe helyezte magát, és a pultba épített kis holoképernyõn az Umgulról átvett csöppverseny helyi változatát kezdte el figyelemmel követni, melyre természetes módon fogadni is lehetett.
Már éppen azon volt, hogy feltesz néhány kreditet az egyik gusztustalan csöppre, amikor valaki megérintette a vállát.
- Wyn, öreg cimbora – Yorel volt az teljes Ă©letnagyságban, Ă©s helyet foglalt Heddwyn mellett. – Nagyban játszol? – biccentett a kĂ©pernyõ felĂ© a fĂ©rfi. Heddwyn összeráncolta a homlokát.
- Már majdnem egy Ăłrája várok rád – mondta kissĂ© bosszĂşsan. – ValĂłszĂ­nĂ»leg nem tĂşl fontos, amiĂ©rt idehĂ­vtál, Ăşgyhogy felesleges volt eljönnöm.
- Ugyan, Wyn, csak eleget kellett tennem a kötelessĂ©geimnek. Fontos dologrĂłl lenne szĂł. És az ilyen megbeszĂ©lĂ©sekhez ez a legalkalmasabb hely. – Heddwyn vetett egy gyors pillantást a háta mögĂ© a zajongĂł, iszogatĂł, szerencsejátĂ©k-mániás szerencsĂ©tlenekre Ă©s õ is arra a megállapĂ­tásra jutott, hogy itt tĂ©nyleg senki nem fogja kihallgatni õket.
- Rendben. Tehát?
- Te vagy a legjobb csempész a környéken, és nekem a legjobbra van szükségem.
- Nem csempĂ©szem ki a Jediktõl lopott kristályokat az ABO-ba. – rázta a fejĂ©t Heddwyn.
- Milyen jĂłlĂ©rtesĂĽlt vagy. – bĂłlintott elismerõen Yorel. Heddwyn vállat vont. – Nem a kristályokrĂłl van szĂł. Az áru egy hajĂł. Egy igazán jĂłl felszerelt hajĂł. – Yorel egy adattáblát adott át Heddwynnek. – Erre kĂĽldöm majd az összes jelszĂłt, a hamis azonosĂ­tĂłt Ă©s a hajĂł jelenlegi koordinátáit. Amikor megkapod, indulhatsz.
- Na várj, és mennyit fizetsz?
- A mĂşltkori bĂ©red? – Heddwyn felvonta a szemöldökĂ©t. – Duplája?
- Mi a buktatĂł?
- A hajó tele van illegális biztonsági rendszerekkel. Vagyis fegyverekkel.
- Nem tetszik ez nekem…
- És az Ăşti cĂ©l az ABO. – Heddwyn mĂ©lyet sĂłhajtott Ă©s visszacsĂşsztatta az adattáblát Yorelnek.
- Ez Ă­gy nem fog menni.
- A múltkori béred tízszerese. Abból már rendbe tudod hozatni a Vinantit.
- A Vinantinek nincs semmi baja.
- MĂ©g – bĂłlintott jelentõsĂ©gteljesen Yorel.
- TĂ­zszeresĂ©rt megcsinálom. De csak akkor, ha a felĂ©t megkapom a koordinátákkal egyĂĽtt. – Yorel elhĂşzta a száját.
- Elõre 30%.
- Akkor keress mást.
- Jól van, kapsz 40%-ot elõre és nem nyúlunk a Vinantihoz.
- OkĂ©. – Heddwyn a zsebĂ©be csĂşsztatta az adattáblát.
- Kell segítség?
- EgyedĂĽl dolgozom – azzal felállt a bárpulttĂłl. – A kristályokkal egyĂ©bkĂ©nt lesz mĂ©g bajod.
- Persze, de könnyen elintĂ©zem – legyintett Yorel. – Valami kis tanĂ­tványocskát kĂĽldtek. Kicsit szigorĂşbban szĂłlok hozzá Ă©s elfut.
- Ezt megnĂ©znĂ©m – vigyorodott el Heddwyn, majd felhajtotta az alderaani sör utolsĂł cseppjeit Ă©s el akart köszönni Yoreltõl, de a fĂ©rfit már nem látta sehol. – Nerf. – csĂłválta a fejĂ©t a csempĂ©sz, aztán elindult a kijárat felĂ©.
Miután becsukĂłdott mögötte a fogadĂłterem ajtaja, Ă©s vĂ©gre a csendes folyosĂłn igyekezett a kijárat felĂ©, elmerĂĽlhetett a gondolataiban. A rengeteg pĂ©nzre gondolt, amit kicsikart Yoreltõl – abbĂłl aztán rendesen felturbĂłzhatja a Vinantit.
Ahogy így a gondolataiba merülve ballagott, feltûnt neki, hogy már nem csak az õ léptei vernek visszhangot. A folyosón egy fiatal lány igyekezett a fogadóterem felé. Már messzirõl ismerõsnek tûnt a csempész számára, és amikor elhaladt mellette, biztos volt benne, hogy nem csak a HoloNet híreiben látta ezt az arcot.
Nem volt már ideje leszólítani a lányt, aki egy pillantásra se méltatta a csempészt, mert elnyelte õt a fogadóterem forgataga.
Heddwyn, kiérve az épületbõl, elmerengett az éjszakai Le Yer látványában. A lány volt a Jedi, akire Yorel várt. A csempész mélyet sóhajtott, aztán elindult a legközelebbi olcsó kocsma irányába.

A tárgyalás nem alakult a legjobban.
Eleri kivont fénykarddal a kezében rontott ki a fogadóterembõl, nyomában néhány fegyveres õrrel. Végigrohant a kisebb palotán, közben elkönyvelte magában, hogy ha az incidens az akadémiai oktatók fülébe jut, soha nem engedik át a diplomáciai tárgyakból.
Az épületbõl kiérve legaloppozott a lépcsõn, és a szigonypuskájáért nyúlt, hogy gyorsabban jusson fel az X-szárnyújához, amikor az épület tetején várakozó vadászgép egyszerûen felrobbant. Elerinek egy lángoló törmelék elõl is el kellett ugrania, de gyorsan felkászálódott a földrõl, és az utca irányába indult.
Még ki se ért Yorel birtokáról, amikor megpillantott egy robogót. Közelebb érve látta, hogy a pilótája leveszi a sisakját. Eleri legszívesebben elásta volna magát.
- Elvihetlek, El? – kĂ©rdezte Heddwyn, önelĂ©gĂĽlt mosollyal az arcán. Eleri szĂł nĂ©lkĂĽl felpattant mögĂ© a robogĂłra.
- Indulj már! – förmedt rá a csempĂ©szre.
- Azt hittem, nem ismertĂ©l fel – nyomta a fejĂ©be a sisakját Heddwyn.
- TĂ©ged nem lehet elfelejteni – mondta Eleri Ă©s belekapaszkodott a fĂ©rfiba, amikor a robogĂł meglĂłdult elõre. – Ne a gyorsforgalmin menj!
- Egyelõre Ă©n vezetek – Ă©rkezett a sisak által kissĂ© tompĂ­tott válasz.
Eleri mĂ©lyet sĂłhajtott, aztán vetett egy pillantást a hátuk mögĂ© – nem követte õket senki.
_________________
 Vissza az elejére »
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Lara
Team Obi-Wan


Csatlakozott: 2007.02.25., 21:58
Hozzászólások: 521
Tartózkodási hely: Tihany

 Hozzászólás Elküldve: Vas. Szept. 20, 2009 4:44 pm    Hozzászólás témája: MesĂ©lĂĽnk 5
Hozzászólás, az előzmény idézésével

Gondoltam, létrehozom a háború utáni topicot, hogy aki szeretné már írni az új sztorikat, annak ne kelljen rám várni. Tehát a szabályok a megszokottak, régi karakterek közül egyetlen egyet lehet tovább vinni, hogy teret adjunk az újaknak! Smile Hajrá és jó szórakozást mindenkinek!
_________________
 Vissza az elejére »
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése:   
Tartalomjegyzék » MesĂ©lĂĽnk
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumbanPowered by phpBB © phpBB Group
Designed by SiteGround Web Hosting